31 Mayıs 2011 Salı

Kara Metro


Kara metro bazen gecikir ama genelde hep gelir bu gurbet elde. Okulda ögetirler; bir yazi önemli bir kavram içeriyorsa önce onun açiklamasini yapin diye. Metro bir yeralti tasitidir. Biraz tren'e benzer ama ondan daha ufaktir. Hatta oha lan tren nerde metro nerde.. Nasil bir benzetmedir bu ya.


Herneyse gelelim asil konuya: metro yolculari. Nerden çikti simdi bu konu derseniz: ben günde en az iki defa metroyla tek basima yolculuk yaparim. Insan yalniz olunca etrafindakini gözetlemeye, hakkinda analiz yapmaya baslar. 
Arkadaslar! 5 çesit metro yolcusu vardir:
1. Sosyal yolcu: Bu tür yolcu rahat bir sekilde metro'ya binip, etrafina bakarak kendine bir yer seçer. Diger insanlara gülümser ve buldugu yere oturur. Bir baskasinin yaninda oturmaktan çekinmez, yaninda bos yer var ise de bir baskasinin oturabilecegi sekilde oturur.
2. Yorgun yolcu: Yorgun yolcular hizla içeri girmeye çalisir ve kimse o yeri kapmadan çabucak oturur. Elinde genelde birsürü poset veya büyük bir çanta vardir. Kimseyle ilgilenmez, saatine bakar.
3. Korkak yolcu: Bu yolcu pasiftir. Kimsenin yüzüne bakmadan herkesin bir yer bulmasini bekler. Ardindan iki kisilik bos biryer görürse yanina kimsenin oturamayacagi sekilde oturur. Mesela yanindaki bos yere çantasini koyar veya o tarafi kimsenin geçemeyecegi sekilde kapatir. Yere veya disari bakar.
4. Çekingen yolcu: Bu türüde çok yakindan tanirsiniz. Içeri girer girmez kapiya en yakin yerde ve genellikle ayakta dururlar. Ellerinde muhtemelen telefon vardir ve hep baslari egiktir.
5. Mixed yolcu: Birde benim gibileri vardir. Yukardakilerin hepsini ara sira içerir, ortaya karisiktir. Morali bozuksa cam kenari seçip camdan disari bakar, mutluysa herkese gülümser yanina birisinin oturmasina izin verir, durakta tuhaf insanlar gördüyse yanina çantasini koyar ve alisveristen geliyorsa kostura kostura biryere oturur. 

Ha birde durakta hos bir çocuk gördüyse, onu görebilecegi biryerde pembis pembis oturur.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder